fredag 5 december 2014

Vågens veckobrev vecka 49

Hej alla föräldrar!

 

Den här terminen har gått otroligt snabbt och nu är det bara två veckor kvar till jullovet. I onsdags hade vi elevens val då eleverna fick välja två aktiviteter, se på film, baka pepparkakor, dator/Ipad eller pyssel. Alla ettor från Lillholms-, och Ekholmsskolan var med på elevens val i blandade grupper.

 

Vi ser också på svt:s julkalender tillsammans och sammanfattar avsnittet muntligt och förutspår vad som ska hända i nästa avsnitt. Eleverna tycker att den är mycket spännande. Vi har också en adventskalender som en elev får öppna varje dag. Kalendern innehåller småböcker som eleven får ta med sig hem.

 

Under veckan har vi i svenska arbetat med bokstäverna G och Y. Vi har skrivit om skridskodagen på datorerna och skrivit om vänskap. Vi ser också på filmer om vänskap och diskuterar dem i klassen. På matematiklektionerna håller vi på att träna in ”Lilla plus”, främst dela upp talen 6,7,8 9 och 10. Några elever har fått med sig extra läxa, matematikpapper som handlar om talen 6 och 7.

 

Vecka 50

 

måndag

 

tisdag

Lämna in alla läxor.

onsdag

 

torsdag

Ingen idrott!

Välkomna på Vågens Luciafirande!

Eleverna samlas kl. 7.45 och vi börjar sjunga kl. 8.00 och efteråt bjuder vi på kaffe/te, saft med pepparkakor och lussebullar i klassrummet. De elever som vill får klä ut sig till Lucia, tärna, stjärngosse, tomte eller pepparkaka. Resten av dagen är det ordinarie schema.

fredag

Lillholmsskolans Luciatåg i Mikaelikyrkan, årskurs 5 uppträder kl. 9.00.


Trevlig helg!

 

Sofia Dahlberg 08-508 24 704             sofia.dahlberg@stockholm.se

sms till Sofia: 0761224704

 

Ann-Catrine Hedén 08-508 24 744       ann-catrin.heden@stockholm.se

Vågen (fritids): 08-508 24 777 

 

Inga kommentarer: