fredag 13 mars 2015

Veckobrev Vågen 1

Hej alla föräldrar!

 

Idag har vi haft en mycket trevlig Pi-dag med årskurs 6. Hela förmiddagen träffades vi i olika grupper och vi avslutade med att äta Pita-bröd i matsalen. På eftermiddagen var vi i klassen och arbetade med mönster.

 

I SO har vi startat upp ett nytt tema, materials egenskaper, eleverna har sorterat olika föremål efter form, färg och olika material. Vi har också pratat om trä, glas och plast.

I matematik har vi arbetat med lästal, vi ritade och skrev på ”mattespråket”. Vi håller även på med tiotalsövergångar på tallinjen, t ex 9+3, 8+5.

I svenska har vi avslutat projektet ”KUL1415” och ”En bok i världsklass”. Jag har fått in nästa allt material och håller på att sammanställa det. Eleverna har också fått se hur boken kommer att se ut. Det finns fortfarande möjlighet att lämna in översatta texter på elevernas modermål och ev. bilder till boken.

Vi har också startat upp nya läsgrupper den här veckan. Grupperna träffas tre gånger i veckan och de får läsläxa mellan varje gång som vi ses.

I engelska har vi pratat om olika känslor och sjungit olika sånger.

 

Vecka 12

Vecka 12-13: Simma på idrotten.

måndag

Alla elever får extra läsläxa ”Min sagoskatt” tills på tisdag.

tisdag

 

onsdag

 

torsdag

Idrott: Simning i Skärholmens simhall. Ta med badkläder och handduk. Samling som vanligt i skolan kl. 8.00.

fredag

Ta med biblioteksböckerna.  Ny läxa delas ut. Matematikdiagnos.

 

 


Vecka 13:

Måndagen den 23 mars kommer vi att åka till konserthuset. Eleverna ska ha med sig egen lunchmatsäck den dagen. Vi kommer att åka in till Hötorget och äta matsäcken där innan konserten.

 

Trevlig helg!

 

Sofia Dahlberg 08-508 24 704   sofia.dahlberg@stockholm.se   

sms till Sofia: 0761224704

Ann-Catrine Hedén 08-508 24 744   ann-catrin.heden@stockholm.se

Vågen (fritids): 08-508 24 777 

 

Inga kommentarer: