fredag 22 maj 2015

Veckobrev vecka 21, Vågen 1

Hej alla föräldrar!

 

Den här veckan har vi i NO gjort eget papper av tidningspapper. Vi rev sönder tidningar och blandade det med vatten. Nästa vecka kommer vi att fortsätta att arbeta med de papper som eleverna har gjort. Eleverna har också tittat på sina bönor i CD-fodralen och ritat av dem. Vi har också pratat om batterier och vikten av att lämna dem till återvinning. Vi hade också en trevlig dag i skogen i onsdags med Skogshjältarna då Cornelia höll i aktiviteterna.

I matematik har vi arbetat med talen upp till hundra, tiotal och ental, samt udda och jämna tal.

I svenska har vi haft läsgrupper där vi har arbetat med läsförståelse. Vi kommer att fortsätta med läsgrupperna resten av årskurs 1. De får en ny läsläxa på måndag som de ska läsa tills på tisdag. Vi har också arbetat med läsförståelseboken i halvklass. Biblioteket har bokbytardagar nu så eleverna kan ta med sig en egen bok som de har läst och byta den till en annan bok.

Glöm inte att ta med er en skolväska till skolan.

Vecka 22

Vecka 22 har eleverna idrott på måndag istället för på torsdag. Ta med alla låneböcker hemifrån för att få låna nya böcker på skolbiblioteket.

måndag

Läsgrupp: Alla elever får extra läsläxa tills på tisdag. Idrott efter lunch på Ekholmsskolan. Ta med idrottskläder och en handduk. Alla duschar efter idrotten.

tisdag

Läsgrupp.

onsdag

Skansenutflykt, vi åker kl. 8.45 från skolan. Alla tar med sig egen lunchmatsäck. Vi kommer tillbaks till skolan ca kl. 13.30. Eleverna får ta med sig glasspengar, ca 25 kr.

torsdag

Ingen idrott idag.

fredag

Ny läxa delas ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Familjemiddag med friluftsfrämjandet den 3 juni, se bifogad information. Om ni kommer kan ni anmäla er till Ann-Catrine.

 

Trevlig helg!

 

Sofia Dahlberg 08-508 24 704   sofia.dahlberg@stockholm.se    

sms till Sofia: 0761224704

 

Ann-Catrine Hedén 08-508 24 744   ann-catrin.heden@stockholm.se

Vågen (fritids): 08-508 24 777

 

 

Inga kommentarer: