fredag 5 juni 2015

Veckobrev vecka 23, Vågen 1

Hej alla föräldrar!

 

Den här veckan har vi gjort många olika utflykter och aktiviteter. Vi har varit på utflykt till Sätrabadet där vi lekte tillsammans och träffade Kanoten 1 och Jollen 1. I torsdags tränade vi i musiksalen tillsammans med alla ettor på avslutningssångerna som eleverna ska sjunga på scenen på skolavslutningen. På eftermiddagen hade vi ”Hoppets dag” då vi hoppade hopprep tillsammans alla i årskurs F-2. Vågen 1 hoppade 710 hopp tillsammans i tävlingen men det räckte inte till vinst. Alla elever har dock blivit mycket duktiga på att hoppa rep. Idag gick vi till fotbollsplanen efter lunch och spelade brännboll tillsammans.

I alla ämnen håller vi på att avsluta alla påbörjade arbeten. Vi tömmer också lådor och väggar inför flytten till B-huset.

 

I matematik har vi arbetat med talen upp till hundra, tiotal och ental, hälften/dubbelt samt udda och jämna tal. I onsdags gjorde vi en matematikdiagnos som eleverna har fått med sig hem den här veckan. Godkänt resultat är 22.5 poäng.

 

I svenska har vi skrivit en återgivande text efter utflykten till Sätrabadet. Vi har också läst mycket i klassen, både egen läsning och lyssnat på gemensmamma böcker.

 

Viktigt: Ta med alla låneböcker och lämna igen dem innan sommarlovet. Det finns en möjlighet att låna böcker över sommarlovet från skolbiblioteket. Det är otroligt viktigt att läsa varje dag på sommarlovet! För att bli en bra läsare krävs mycket övning!

 

Vecka 24

Ta med skolväskan måndag-tisdag!

måndag

Musik-träna avslutningssångerna.

tisdag

Musik- träna avslutningssångerna. Klassfest kl. 12.30-13.30 i klassrummet. Eleverna får ta med sig något gott att äta under klassfesten.

onsdag

Skolavslutning den 10 juni. Vi samlas kl. 8.15 utanför Vågen, skolavslutningen på skolgården börjar kl. 8.30. Efter avslutningen på skolgården är ni välkomna till Vågen där vi fikar tillsammans. Efter fikat är skolan slut för det här läsåret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

 

Sofia Dahlberg 08-508 24 704   sofia.dahlberg@stockholm.se    

sms till Sofia: 0761224704

Ann-Catrine Hedén 08-508 24 744   ann-catrin.heden@stockholm.se

 

Inga kommentarer: