fredag 20 september 2013

veckobrev, v.38

veckobrev från Vågen år 1

Veckan som gått:


· Vi hade vår första" matteprov", dvs en diagnos där barnen själva och utan lärarhjälp ska jobba med uppgifter. Dessa uppgifter liknar det som vi har jobbat med i kapitel 1 i matteboken. Syftet är att läraren tar reda på om barnen har lärt sig innehållet i matteboken samt att åtgärda eventuella svårigheter.

· Svenska: vi jobbade med bokstäverna: V, O, R, Ä. Barnen har jobbat med flera sidor i arbetsboken och har skrivit, målat och ringat in ord och bokstäver.

· Vi har börjat skriva klassregler i små grupper så att alla barn kan komma till tals med sina åsikter och funderingar . Vi kommer att sammanställa regler som barnen tycker är viktigast i klassrummet och skolan och sätta upp dem så att alla kan se och förhoppningsvis inte bryta mot dem.



Veckan som kommer:



· Fr o m denna vecka kommer barnen att få en liten bok i läsläxa. De får också ett läsprotokoll hemma som ni föräldrar ska fylla i när barnet har läst med er. Det är mycket viktigt att barnen läser hemma varje vecka.

· Det är höst, rusk och regn nu; alla barn måste ha extrakläder i skolan då det händer lätt att de blir blöta under rasten. Det är verkligen inte roligt att behöva sitta i klassrummet med fuktiga kläder!

· Det är skolfotografering nästa torsdag. Snygga till!

Med vänliga hälsningar Azar, Birgitta och Gwen

Inga kommentarer: