fredag 27 september 2013

veckobrev, v.39

veckobrev från Vågen år 1
Veckan som gått:

· Svenska: Vi hade läxförhör i onsdags. Många barn hade läst sin läsläxa och kunde läsa flytande i sin lilla bok. Däremot var det några barn som inte hade gjort det. Det är mycket viktigt att barnen läser hemma med en vuxen. Vi måste också be alla föräldrar att skriva omdöme på medföljande läsprotokoll. Barnen får en ny bok som läsläxa denna vecka.

· Matematik: resultatet av " matteprovet" var lovande. De allra flesta barn har förstått olika moment som vi har jobbat med. Det finns dock några förbättringsområden som vi måste jobba på. Ni föräldrar kommer att se resultatet under utvecklingssamtal som är på v. 45 och 46.

· Tema: vi har samlat vackra höstlöv som snart blir till fina hösttavlor. Vi har också pratat om vad olika djur gör och hur naturen ser ut på hösten.

· Raster: Vi har börjat med "lekgrupper" under en rast varje dag. Vi delar barnen i små grupper. Gruppmedlemmarna ska komma överens om vilka lekar de ska leka under rasten. Efteråt får alla som lekt bra med varandra en guldstjärna. När barnen har samlat 10 guldstjärnor var, blir det något extra roligt för alla en fredag eftermiddag. Barnen har visat stort intresse.

Veckan som kommer:

· Utvecklingssamtalen börjar om några veckor. Ni kommer att få en lapp om detta där det står tid och plats samt en elevutvärdering som ni tillsammans med barnet ska fylla i och ha med under samtalet.

· Glöm inte att ringa oss om ditt barn är sjuk. Sjukanmälan ska ske senast kl 8:30.

Ha en bra vecka!

Azar ( 5082438539) Birgitta ( 50824757)

Inga kommentarer: