torsdag 10 oktober 2013

veckobrev v.41

veckobrev från Vågen år 1
Veckan som gått:

· Matematik: Vi fortsätter och jobbar och kämpar med subtraktion. Det är fortfarande inte helt lätt för vissa barn att förstå innebörden i subtraktion, men vi jobbar på olika sätt - både laborativt och mer abstrakt – så att barnen så småningom förstår begreppet.

· Svenska: Vi fortsätter och jobbar med bokstäver," lägger ord" med lösa bokstäver, läser enstaka ord och enkla meningar och även korta texter. Snart ska vi börja med små läsgrupper där man läser enklare bilderböcker tillsammans och svarar på frågor om texten.

· Tema: Vi har börjat jobba med tema" Frukt och grönsaker". Målet är att barnen känner till namn och egenskaper hos de vanligaste frukterna och grönsakerna ( deras kunskaper nu är mycket begränsade).



Veckan som kommer:



· Vi ska gå på bio tisdag den 15/10. Filmen heter Zambezia och visas på biografen Sture. Barnen ska ha matsäck med sig. Tänk på att samma regler som vi har i skolan gäller även utflykter: ingen läsk, godis, tuggummi och dyl. Barnen börjar och slutar som vanligt den dagen.

· Lappar om utvecklingssamtal kommer hem till er under veckan. Om tiden som står på lappen inte passar dig, kontakta oss så att vi kan lösa det.

· Vi vill påminna än en gång hur viktigt det är med läsläxan och att ni skriver på medföljande lappen hur det har gått. Det ger barnen mycket att läsa hemma med en vuxen.



Med vänliga hälsningar

Azar ( 50838539) Birgitta( 50824757) Gwen(50824742)

Inga kommentarer: