torsdag 17 oktober 2013

veckobrev, v.42

veckobrev från Vågen år 1
Veckan som gått:

· Vi hade vår första utflykt i tisdags. Vi var på bio och såg den färgstarka, fartfyllda filmen" Zambezia". Efteråt åt vi vår matsäck i den vackra Humlegården och barnen hann även leka lite. Tillbaka i skolan ritade barnen en bild om dagen och skrev några rader om det.

· Matematik: Vi har jobbat ganska mycket med pengar : olika mynt som vi har, hur mycket saker kostar och hur mycket pengar kvar om man köper olika saker. Snart är det dags för ett till "matteprov ", dvs diagnos om de moment som vi har jobbat med i kapitel 2 i matteboken.

· Svenska: Barnen har gemensamt " skrivit " en bok som handlar om hemliga agenter. Vi hade läst en bok som heter " Mitt i mörkaste natten". Boken handlade om hemliga agenter som smyger sig runt omkring och levererar olika paket. Barnen tyckte att boken var spännande och rolig, så de fick vara hemliga agenter själva och skriva och rita om sitt uppdrag!



Veckan som kommer:

· Alla barn ska ha extra kläder( även underkläder) i skolan. De blir lätt blöta ute på skolgården och då behövs det extra kläder.

· Nästa torsdag den 24/10 är FN dagen. Vi firar dagen i Mikaeli kyrkan och lyssnar på fina sånger och dikter som elever i åk 4 ska framföra.

· Vecka 44 är höstlov. Barnen är lediga i en vecka och vi hoppas att alla har lämnat in lappen om fritis på lovet. Vi vill också påminna om att lovet är ett bra tillfälle att låna böcker och läsa lite extra hemma.

· Lappar om utvecklingssamtal skickas hem nu. Fyll i utvärderingen tillsammans med barnet och ta med den till samtalet.



Ha en bra vecka!

Azar ( 50838539) Birgitta ( 50824757)

Inga kommentarer: