fredag 25 oktober 2013

veckobrev . 43

veckobrev från Vågen år 1, v. 43

Veckan som gått:

· Matematik: Vi hade ett till " matteprov ". Det handlade om addition och subtraktion, samt att kunna räkna pengar . Resultatet var bra och visade att de allra flesta barnen har förstått innebörden i de två räknesätten. Ni föräldrar kan se resultatet under utvecklingssamtalet.

· Svenska: Vi har börjat med våra små läsgrupper. Barnen sitter i mindre grupper ( 5 – 6 barn) med en lärare och vi läser tillsammans små, enkla böcker, pratar om texten och bilder i boken och barnen svarar på lärarens frågor om bokens text och bilder.

· I torsdags firade vi FN dagen i Mikaeli kyrkan. Elever i åk 4 sjöng några vackra sånger och några elever läste upp fina dikter som de själva hade skrivit. Det var stämningsfullt!



Veckan som kommer:



· Det är höstlov nästa vecka och barnen är lediga. Några barn får i läxa att arbeta t o m sid 77 i sin arbetsbok i svenska. Uppmuntra era barn att läsa en stund hemma, om inte varje dag, så några dagar under veckan.

· Utvecklingssamtalen börjar v. 45, direkt efter höstlovet. Ni har fått lappar hem med samtalsdag och tid samt en liten elevutvärdering. Ta med lappen till samtalet om ni inte redan lämnat in den.

· Vi lägger ut veckobrevet på skolans hemsida varje vecka. Skolans webbadress är: www.lillholmsskolan.stockholm.se<http://www.lillholmsskolan.stockholm.se/>
Ha ett skönt och trevligt höstlov!
Azar, Birgitta, Gwen

Inga kommentarer: