fredag 15 november 2013

veckobrev, v 46

veckobrev från Vågen år 1, v.46
Veckan som gått:


· Matematik: Vi jobbar med addition och subtraktion, samt sambandet mellan de två räknesätten. Detta är en viktig del i matematiken som kommer att hjälpa barnen att kunna rätta till egna eventuella feluträkningar. De har också fått egna små "whiteboard" där de kan skriva svar på lärarens frågor, visa upp det och sedan sudda ut det. Barnens intresse har varit stort.

· Svenska: Vi fortsätter vårt arbete med bokstäver, samt våra små läsgrupper. Vi har också börjat med korta lässtunder på morgonen där barnen läser sina bänkböcker i 10 – 15 minuter innan vi börjar vår morgonsamling.

· Engelska: Barnen har lärt sig ord som handlar om familjen: mother, father, brother, sister, grandmother och grandfather. Förra veckan sjöng barnen en engelsk barnsång under Vågens sångsamling.

· Tema: Vi fortsätter jobba med trafiken. Vi har sett filmer, jobbat med trafikkalendern och målat trafikskyltar. Vi har även gått ut och letat efter vägmärken som vi har jobbat med.



Veckan som kommer:



· Barnen har en danslektion nästa onsdag på Ekholmsskolan. Det blir spännande för både barn och vi vuxna!

· Utvecklingssamtalen är slut nu. Vi tackar alla ni föräldrar för ert intresse och engagemang. Den här gången var det mer " lära känna varandra" samtal. Nästa samtal blir det mer fokus på barnens kunskaper då skriftliga omdömen ska vara med.

· Läs jullovslappen. Man måste anmäla behov av fritis på lovet till Åse.



Ha en bra vecka!



Azar ( 50838539) Birgitta( 50824757

Inga kommentarer: