fredag 22 november 2013

veckobrev, v 47

veckobrev från Vågen år 1, v.47

Veckan som gått:


· Svenska: Barnen har fått ett eget sv-häfte där de jobbar med olika uppgifter: skriv ord till bilder, svara på enkla frågor, dra streck från bokstav till bokstav så att det blir en bild, mm. Vi har också tittat på några avsnitt av det nya tv programmet " Livet i bokstavslandet". Det är ett bra och roligt program som barnen kan också titta på hemma.

· Matematik: Vi jobbar med addition och subtraktion med tre termer, samt tränar på egna muntliga räknesagor. Huvudräkning är också en stående del av våra mattelektioner .

· Tema: Vi har slutat jobba med temat" Trafik", barnen känner till några av de viktigaste, vanligaste trafikskyltarna och vet ( förhoppningsvis) vad som gäller när man är ute på gatan och går eller cyklar. Fr.o.m nästa vecka börjar vi med temat " Jul och dess traditioner". Det känns naturligt att jobba med detta tema när julen närmar sig.

· Det blev tyvärr ingen danslektion i onsdags då läraren blivit sjuk. Synd!

Veckan som kommer:


· Barnen har boksamtal på skolans bibliotek nästa torsdag. Marita som är skolans bibliotekarie ska presentera och läsa upp några bra barnböcker och sen får barnen låna hem böcker. Det är ett bra tillfälle för föräldrarna att tillsammans med barnet läser böckerna hemma.

· Det är Adventskonsert i Mikaeli kyrkan nästa fredag. Traditionsenligt ska åk 9 sjunga några julsånger samt läsa upp dikter som de själva har skrivit.

· Glöm inte att skriva på läsprotokollet som skickas hem tillsammans med läsläxan. Det är viktigt att omdömen och signaturen är med på protokollet.

Ha en bra vecka!

Azar ( 50838539) Birgitta ( 50824757 )

Inga kommentarer: