fredag 24 oktober 2014

Veckobrev v.43

Veckobrev vecka 43, Vågen 1

 

Hej alla föräldrar!

 

Nu har halva terminen gått och vi har kommit fram till höstlovet. Idag har vi varit i Mikaelikyrkan och sett på Lillholmsskolans FN-konsert, årskurs 4 och kören från årskurs 9 uppträdde med sånger och brev som de läste upp. Vi har också haft en klassfest, vi dansade och lekte, många av eleverna var utklädda. Det var en mycket trevlig fest.

 

I svenska har vi arbetat med bokstaven T och M. Eleverna har också gjort ett fonologiskt test tillsammans med Marja, specialpedagogen. Alla elever är väldigt duktiga på att lämna läxan i tid, tänk på att läsa läsläxan en stund varje dag. Ingen ny läxa lämnade ut idag. Ny läxa delas ut vecka 45.

I NO har vi arbetat om kroppen. Vi har talat om betydelsen av bra mat, kondition och vila. Vi har också pratat om betydelsen av en bra frukost. Många barn berättar att de inte hinner äta frukost, men då är det svårt att orka med förmiddagen i skolan.

I SO har vi pratat om FN:s barnkonvention. Vi har sett på film och diskuterat barns rättigheter.

I matematik har vi arbetat med addition och subtraktion med tre termer samt sambandet mellan addition och subtraktion. De flesta av eleverna har gjort klart sina ”uppdelningsmaskiner”. Efter lovet kommer vi att ha en matematikdiagnos som handlar om addition och subtraktion med tre termer, uppdelning av tal och pengar (kr).

 

Efter lovet så välkomnar vi en ny flicka till klassen, Rama börjar hos oss i Vågen 1 och då blir vi 19 elever sammanlagt.

 

Vecka 44 är det höstlov.

 

Vecka 45  

måndag        

tisdag          

onsdag          Musik med Inga Rising efter lunch på Ekholmsskolan.

torsdag        Idrott, kl. 8.00. Tag med idrottskläder och en handduk.

fredag          Matematikdiagnos. Ny läxa delas ut.

 

 

Trevligt höstlov!

 

Sofia Dahlberg 08-508 24 704             sofia.dahlberg@stockholm.se

sms till Sofia: 0761224704

Ann-Catrine Hedén 08-508 24 744       ann-catrin.heden@stockholm.se

Vågen (fritids): 08-508 24 777 

Inga kommentarer: