fredag 7 november 2014

Veckobrev vecka 45

Hej alla föräldrar!

 

Nu är hösten över och vintern är på väg och nu är det dags med ordentliga kläder. Vi är ute i alla väder, flera gånger om dagen så även extrakläder behövs. Det är viktigt att eleverna har varma byxor, varma stövlar eller overall. Även extra strumpor och tofflor kan vara bra att ta med sig.

 

I svenska har vi arbetat med bokstaven K och Ö. Nu har vi startat upp läsgrupper på onsdagar då vi läser. Vi har också arbetat med Bockarna Bruse, med två olika varianter på Bockarna Bruse. Vi jämförde sedan sagorna och letade efter likheter och olikheter. De har också fått skriva på datorerna idag.

 

engelskan håller vi på och lär oss alfabetet och många av eleverna vill träna på engelska sånger hemma. Hemsidan där det finns sånger på engelska heter: www.dreamenglish.com

 

I matematik har vi delat upp talet 9, repeterat addition och subtraktion med tre termer samt sambandet mellan addition och subtraktion.  Idag har vi gjort en matematikdiagnos.

 

I SO arbetar vi med värdegrundsfrågor. Vi ser på olika program om hur man är en bra kompis, vi diskuterar och arbetar utifrån olika dilemman.

 

Vecka 46 

 

måndag      

tisdag        Lämna in läxorna.

onsdag       Skogshjältarna kl. 8.00.

torsdag      Idrott, kl. 8.00. Tag med idrottskläder och en handduk.

fredag       Ny läxa delas ut.

 

 

 

Trevlig helg!

 

Sofia Dahlberg 08-508 24 704             sofia.dahlberg@stockholm.se

sms till Sofia: 0761224704

 

Ann-Catrine Hedén 08-508 24 744       ann-catrin.heden@stockholm.se

 

 

Vågen (fritids): 08-508 24 777 

Inga kommentarer: