fredag 30 januari 2015

Veckobrev vecka 5, Vågen 1

Hej alla föräldrar!

 

Ännu en vecka har gått och snart är det februari. Under veckan har vi i NO avslutat vårt temaområde vintern, vi såg på filmen Frost och sedan var ni ute i skogen med Skogshjältarna. Det var en mycket trevlig förmiddag, vi lekte olika lekar och avslutade med att bygga fina snögubbar på ängen. Nästa temaområde i SO kommer att vara trafik.

 

I matematik har vi arbetat med problemlösning och eleverna har fått en ny matematikbok. Vi har också repeterat talområdet 0-12 och börjat med talen 13-15.

 

I svenska har vi läst och diskuterat i olika läsgrupper. De har också skrivit på datorerna efter Skogshjältarna och ritat bilder till sin text. Vi har pratat om bokstäver, ord och meningar. Utifrån temat ”Envishet och mod” har vi läst och diskuterat böcker. På bilden fick de göra en bilduppgift utifrån en av böckerna.  Nästa vecka kommer vi att starta upp ytterligare ett projekt i svenska, KUL1415, det kommer att resultera i en tryckt bok så småningom.

 

Vecka 6

Samtalsveckor vecka 6-8

Läs läsläxan fredag-måndag.

måndag

 

tisdag

Skridskor på Zinkensdamms IP. Vi åker kl. 8.30. Tag med skridskor, hjälm och lunchmatsäck. Se till att eleverna har varma kläder, termobyxor, vantar och mössa.  Lämna in läxorna.

onsdag

Musik med Inga Rising på em.

torsdag

Idrott, ta med idrottskläder, idrottskor och handduk. Alla elever ska duscha efter idrotten.

fredag

Ta med biblioteksböckerna.

 

 


Trevlig helg!

 

Sofia Dahlberg 08-508 24 704   sofia.dahlberg@stockholm.se    sms till Sofia: 0761224704

 

Ann-Catrine Hedén 08-508 24 744   ann-catrin.heden@stockholm.se

 

Vågen (fritids): 08-508 24 777 

 

Inga kommentarer: