fredag 6 februari 2015

Veckobrev Vågen 1

Hej alla föräldrar!

 

I tisdags hade vi en mycket trevlig utflykt till Zinkensdamms IP där vi åkte skridskor inne i ishallen. Vi åkte skridskor i tre timmar, och alla elever åkte nästan hela tiden. De har verkligen blivit duktiga på att åka skridskor. Årskurs nio var också i ishallen och åkte samtidigt som vi var där. Vi har startat upp ett nytt tema i SO, trafik.

 

I matematik har vi arbetat med talen 10-20, vi har arbetat både med laborationsmaterial och med pengar. Flera av eleverna har fått med sig extra matematikläxa hem, under veckan som gått.

 

I svenska har vi läst och diskuterat olika böcker i läsgrupperna. De har också skrivit och berättat om skridskodagen, resultatet sitter på väggen i klassrummet. Utifrån temat ”Envishet och mod” har vi läst och diskuterat flera olika böcker. Vi arbetar också med boken ”Den magiska skålen” av Baba Wagué Diakité. Eleverna har tagit ut en mening ur boken som de sedan gjorde en bild till.

Vi har startat upp projektet, KUL1415, tillsammans kommer vi att göra en bok utifrån temat ”Mitt Stockholm”, min favoritplats i Stockholm. Eleverna kommer att göra bilder, skriva texter på datorn och berätta om sin plats. Texterna ska sedan översättas till elevens modersmål och vi vill gärna ha er hjälp till det.

 

Vecka 7    Samtalsveckor vecka 7-8

Läs läsläxan fredag-måndag.

 

måndag        

tisdag           Lämna in läxorna.

onsdag         

torsdag        Idrott, ta med idrottskläder, idrottskor och handduk. Alla elever ska duscha efter idrotten. APT på fritids. Fritids stänger kl. 14.30.

fredag          Ta med biblioteksböckerna.

 

 

 

 

Trevlig helg!

 

Sofia Dahlberg 08-508 24 704   sofia.dahlberg@stockholm.se    sms till Sofia: 0761224704

 

Ann-Catrine Hedén 08-508 24 744   ann-catrin.heden@stockholm.se

 

Vågen (fritids): 08-508 24 777 

Inga kommentarer: