torsdag 2 april 2015

Veckobrev, Vågen 1

Hej alla föräldrar!

 

Den här veckan har vi i NO avslutat arbetet med materials egenskaper, vi har undersökt vilka föremål som flyter respektive sjunker, försökt att få en lerklump att flyta samt provat vilka av föremålen som attraherades av en magnet.

 

I matematik har vi arbetat med subtraktion och tiotalsövergångar, 17-8=17-7-1=10-1. Alla elever har fått med sig matematikdiagnosen hem för underskrift.

 

I svenska har vi avslutat projektet ”KUL1415”, idag kom böckerna från tryckeriet och alla elever har fått med sig boken hem idag.

Bidraget till klassens projekt ”En bok i världsklass” är inlämnat på Skärholmens bibliotek. Gå gärna dit och titta på bidragen som finns utställda där. Eleverna har också fått en ny arbetsbok som handlar om läsförståelse, vi har tittat på bilderna, läst texten och svarat på frågor med hela meningar. Läsgrupperna kommer att fortsätta hela terminen. Grupperna träffas tre gånger i veckan och de får läsläxa mellan varje gång som vi ses. Alla elever har en extra läsläxa mellan måndag och tisdag, en liten bok som heter ”Min sagoskatt”.

 

I engelska har vi sett på film, sjungit och arbetat med alfabetet.

 

Idag har vi haft ”elevens val” tillsammans med de övriga ettorna. Vi har haft en trevlig förmiddag tillsammans då eleverna fick välja mellan pyssel, ipad-saga, utelek, film eller sällskapsspel. Alla elever fick sitt förstahandsval och de fick lära känna andra elever och pedagoger.

 

Vecka 15 är det påsklov, vi ses igen den 13 april. Ingen ny läxa lämnas ut över lovet men tänk på att läsa mycket böcker på lovet.

 

Vecka 16

Lämna in modersmålsblanketten vecka 16.

måndag

Alla elever får extra läsläxa ”Min sagoskatt” tills på tisdag. Vi får en ny elev.

tisdag

Läsgrupp

onsdag

Läsgrupp

torsdag

Idrott i Ekholmsskolan. Samling utanför Vågen kl 8.00. Tag med idrottskläder, idrottsskor och handduk. Alla duschar efter idrotten.

fredag

Ta med biblioteksböckerna.  Ny läxa delas ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevligt påsklov!

Sofia Dahlberg 08-508 24 704   sofia.dahlberg@stockholm.se   

sms till Sofia: 0761224704

Ann-Catrine Hedén 08-508 24 744   ann-catrin.heden@stockholm.se

Vågen (fritids): 08-508 24 777 

 

Inga kommentarer: