onsdag 29 april 2015

Veckobrev, Vågen 1

Hej alla föräldrar!

 

Den här veckan har vi i NO läst om blommans delar och hur ett frö gror. Elevernas solrosfrö har kommit upp och vi har studerat det. Deras bönor börjar också gro nu och nästa vecka får de se hur mycket bönan har växt. Eleverna har också redovisat om sin vårblomma inför klassen.

 

I matematik har vi börjat arbeta med punkt, linje och sträcka. Vi har också tränat på att rita med linjal. På fredag har vi en matematikdiagnos som handlar om att mäta, symmetri och olika geometriska objekt som triangel, fyrhörning och cirkel.

 

I svenska har eleverna gjort en diagnos som handlade om läsning och en skrivdiagnos. Vi har också haft läsgrupper måndag-onsdag. På måndag får de en ny läsläxa som de ska läsa måndag-tisdag-onsdag.

 

Vecka 19

Vecka 19, 21 och 22 har eleverna idrott på måndagar istället för på torsdagar.

måndag

Alla elever får extra läsläxa ”Min sagoskatt” tills på tisdag.

Idrott på Ekholmsskolan efter lunch. Ta med idrottskläder och handduk. Alla duschar efter idrotten.

tisdag

Läsgrupp. Föräldrakaffe på Vågen kl. 15-17

onsdag

Miljödag.

torsdag

Ingen idrott.

fredag

Ny läxa delas ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 27 maj ska klassen åka till Skansen och vi vill gärna att några föräldrar följer med oss den dagen. Den 2 juni ska vi gå en etapp på Sörmlandsleden med start vid Björkhagen, vi vill gärna att några föräldrar följer med oss då också. Hör av er till Sofia eller Ann-Catrine om ni vill följa med oss.

Rektors rader

 

Hej!

 

Här kommer några rader från mig.

Som jag skrev i förra veckan skall B-huset på Lillholmsskolan renoveras och vi måste flytta därifrån med eleverna under ett år. Nu har vi fått veta att arbetet med renoveringen inte startar förrän tidigast i januari 2016. Vi får alltså mer tid att förbereda oss på. Mer information kommer efter sommaren.

 

På torsdag är det studiedag för lärarna, eleverna är lediga från skolan men fritidshemsverksamheten är öppen. På fredag däremot är hela skolan stängd då det är helgdag.

 

Trevlig Valborg och Första maj!

 

Vänliga hälsningar

Annika

 

Trevlig helg!

 

Sofia Dahlberg 08-508 24 704   sofia.dahlberg@stockholm.se   

sms till Sofia: 0761224704

 

Ann-Catrine Hedén 08-508 24 744   ann-catrin.heden@stockholm.se

Vågen (fritids): 08-508 24 777 

 

Inga kommentarer: