torsdag 8 maj 2014

veckobrev v.19

veckobrev från Vågen år 1
v.19

Hej alla föräldrar!

Vi var på teater i måndags. Det var en grupp från Kenya som iscensatte pjäsen" Child,s life ". Det handlade om fattiga människor i en förort till Nairobi och hur livet ser ut för barn där. Det var en stark och bitvis skakande föreställning.
Barnen hade idrottsdag i onsdags. De fick prova på olika sorters sport: frisbee i helgrupp, fun boxning och fun fotboll i halvgrupper. Det var en rolig och annorlunda upplevelse för barnen. På eftermiddagen skrev de i dagboken om detta.
Vi hade miljödag i torsdags. Hela Lillholmsskolan städade och gjorde fint överallt. Vi nöjde oss med att städa vår närmiljö, nämligen skolgården. Det är ju där som vi vistas mest. Nu ser det lite finare och fräschare ut på skolgården.
Vi har börjat jobba med ett nytt tema: året. Vi lär oss om årstiderna, månaderna, veckodagar mm. Det är ett ämnesövergripande tema där barnen läser texter och följer instruktioner, använder begrepp som före, efter och mittemellan, samt ordningstal som första, andra, näst sista och dyl. De ritar och målar bilder om årstiderna, letar efter information i sin lilla almanacka och snart kommer de att lära sig årstidernas och månadernas namn på engelska.
Nästa tisdag ska vi ha en sista musiklektion med Inga Rising i Ekholmsskolan. De har varit roliga, rörliga lektioner!

Ha en bra vecka!
Azar ( 50838539) Nataly ( 50824731 )

Inga kommentarer: