fredag 16 maj 2014

veckobrev v.20

veckobrev från Vågen år 1
v.20

Hej alla föräldrar
Vi var på cirkus i fredags. Det var Cirkus cirkör som uppträdde i Ekholmsskolans gympasal och gjorde "coola konster" ( enligt Ilectra).
Det var en mycket rolig och stundvis häpnadsväckande föreställning och barnen tyckte att det var bland de roligaste som de varit med om.
Efteråt skrev barnen om det i sin dagbok.

Vi hade ett till "matteprov" i onsdags. Det handlade om geometriska figurer, symmetri och att mäta sidorna av en figur. Resultatet var det bästa hittills; men en del barn behöver träna mer på att lära sig de ganska svåra namnen: sträcka, linje, vinkel, hörn, femhörning mm.
I svenskan har vi jobbat mycket med att skriva egna texter. Barnen har lyssnat på en berättelse om en talande chokladkaka(!) och de har skrivit fortsättningen på den. Samtidigt har vi jobbat med skrivregler: börja en mening med stor bokstav, sluta med punkt, mellanrum mellan orden mm. Under de kommande veckorna kommer vi att fortsätta skriva både sagor och berättelser och faktatexter om t ex djur.

Onsdag den 28/5 ska vi till Skansen. Vi ska vara med på en sagostund och lyssna på upplästa sagor och efteråt ska vi vika papper och göra olika djur. Vi hinner självklart gå runt och titta på djuren. Barnen ska ha matsäck med sig. Lämpliga, funktionella kläder är också ett måste. Mer detaljer kommer på veckobrevet nästa vecka.

Ha en bra vecka!

Azar ( 50838539 ) Nataly ( 50824731 ) Gwen( 50824742 )

Inga kommentarer: