fredag 23 maj 2014

veckobrev v.21

Veckobrev från Vågen år 1
V.21

Veckan som gått:


· Matematik: Vi har jobbat med en del nya och viktiga begrepp i matten: tiotal, ental, hälften och dubbelt så mycket. Det är viktigt att barnen förstår innebörden av dessa begrepp , därför har vi jobbat mycket laborativt med pengar , stavar och klossar.



· Svenska: Vi fortsätter och skriver egna texter. Vi skriver en gemensam tankekarta på tavlan och sedan skriver barnen var sin egen text och de som vill läser upp den.



· Många av våra barn hade deltagit i Skärholmsloppet och sprungit tappert den 2 km långa slingan. De var nöjda med sina insatser. Det som var viktigt var att de hade så roligt tillsammans! Alla tänker delta nästa år också.





· I fredags var vi publik till en rolig föreställning som Kanoten år 1 hade skapat. Det var Astrid Lindgrens musikal. Efteråt skrev barnen om det i sin dagbok.



Veckan som kommer:



· Vi ska till Skansen på onsdag. Vi går från skolan ca kl 9:00 och är tillbaka ca kl 13:00. Barnen ska ha matsäck med sig den dagen. Skolans regler gäller: inga läsk, godis, tuggummi och liknande! Bekväma skor och lämpliga kläder är ett måste.

· Nästa vecka är torsdag och fredag lovdagar; barnen får inga läxor. Fritids har stängt på fredag, vid behov ring Åse Johansson på tel 50824756.

Ha en bra vecka!

Azar ( 50838539 ) Nataly ( 50824731 )

Inga kommentarer: